2016. június 25., szombat

15.rész



-Te meg hogy kerülsz ide?
- Áh, Hwanhee-ya… Beszélhetnénk egy kicsit? – mosolygok.

- Igen – bólint és beinvitál a szobájába. Körbe nézek, és lerí róla, hogy egy fiú él itt. Teljesen más mint Wooshin szobája. Ruhák hevernek a földön, és az asztalon mosatlan edények. Az ágy sincs beágyazva. – Öm általában ki van takarítva, most nem volt időm – mondja és a földről felszedi a ruhákat, és egy sarokba górja őket.
- Rendben van ez – felelem. Csak állok a szoba közepén és nézek körbe.
- Öm, ülj csak le ide – arrébb dobja a takarót az ágyon. Akaratom ellenére is felnevetek.
- Örülök, hogy igazi fiú vagy – adok hangot a gondolataimnak.
- Attól vagyok igazi fiú, mert kupi van a szobámban? – meglepődik. Meghúzom a vállamat, ezzel jelezve hogy hagyjuk inkább a témát. – Tehát miért jöttél? – újra csak ezzel jön.
- Ma furcsán viselkedtél, és emellett nem tudok elsiklani. – sóhajtok.
- Miért érdekel téged hogyan viselkedtem?
- Mert jó barátok vagyunk…
- Igaz, igaz barátok vagyunk – forgatja meg szemeit ahogy az ablakhoz dől.
- Ne viselkedj már így kérlek…
- Hogyan?
- Ez a flegma, nem törődöm stílus ami nem illik hozzád! – fújtatok magabiztosan. Tudom mit beszélek, de nem vagyok benne biztos, hogy Hwanhee mit is gondol.
- Honnan tudnád milyen is vagyok igazából?
- Én egy vidám embernek ismertelek meg. Olyan jó veled beszélgetni. Most is hogy itt vagyok.. egyáltalán nem érzem magam feszéjeztetve melletted. Sajnálom, hogy ha bármivel is megsértettelek. – boci szemekkel nézek fel rá. Feje le van hajtva, haja félig eltakarja az arcát. Felállok az ágyról és oda csoszogok hozzá. – Hwanhee – mondom nevét és pólója ujjába kapaszkodom. Szégyellve magam kobakom lehajtom és motyogni kezdek. – Nem akarom, hogy rosszban legyünk.
Ujjaim közül kicsúszik a felsőjének anyaga, megfogja az alkarom s ránt rajtam egyet. Hátamon mindkét keze megpihen.
- Legyen, akkor ezt most felejtsük el. Nem szeretnélek az én hülyeségem miatt eltaszítani…
- Köszönöm! – megkönnyebbülök és visszaölelem ezt a kis butát.

**

Március 14. „White day”
Minden lány reménykedik ezen a napon, hogy kap a kiszemelt fiújától választ a valetin napi ajándékra. Amint vége a február 14.-ének, csak erre a napra gondolnak a lányok.
-Khm, csajok, ezeket át kell adnom nektek – mondja Hime és kioszt nekünk néhány lapot.
- Mi ez? – kérdezzük és szétnyitva elolvassuk mi áll benne.
- Azta, ott még senki nem járt a suliból – jegyzem meg. Az UP10-esek meghívtak minket a klub házba ma délutánra.
- Xiaoék ma adták ide, hogy adjam oda, mondhatom időben szóltak…
- Jó az – nevetek fel.
- Én lehet nem fogok ráérni – húzza a száját Shina. – Anyáék mostanában szigorúan veszik a hazajárásomat.
- Oh, de kár… - mondja Viki s közben átöleli a lányt. Elég ritka pillanatot hagy ki, de vajon mivel érdemeltük ezt ki? Szemem sarkából meglátom Hwanhee-t és gondolkodás nélkül oda megyek hozzá, aki az ebédlő bejáratánál van.
- Gyere – mondja és fejével biccent. Bólogatok és követem a fiút. A múltkori incidens óta, sokkal többet lógunk együtt és szinte mindent megbeszélek vele, nincs nap, hogy ne váltanánk legalább egy mondatot. Azt a témát nem hozza fel egyikőnk se, mert szerintem mindkettőnknek kellemetlen lenne. Az iskola egy olyan területére megyünk, ahol kevesen járnak és Hwan már kezdi is a dumát. – Fogtok ma jönni? Tudod, milyen nap van?
- Milyen nap van? Szülinapod majd csak két hónap múlva lesz – billentem oldalra a fejem jelezve neki, hogy nem értem miért izgul ennyire.
- Hát te nem vetted észre az egész iskolán, hogy mennyire feszültek az emberek?
- Azok?
- Igen, mert reménykedik az egész lány gárda abban, hogy valamelyikünk ad valakinek választ. White day van asszony! – mondja ezt kissé felháborodással a hangjában.
- Tehát?
- Tehát várhatsz a hercegedtől valamit – húzogatja szemöldökét.
- Ugyan.. – legyintek. – Térj vissza a valóságba! A rideg és kedvesen kiszámíthatatlan Wooseokról beszélünk most.
- Bármit is mondasz, én bizony láttam nála egy nyalókát, amit biztosan szán valakinek – megveregeti a vállamat. – És tudom is ki fogja kiérdemelni.
- Kicsoda? – gülüzök a szememmel.
- Én!
- Hhh! – szám elé kapom a kezemet.
- Aish! Hogy lehetsz még mindig ennyire vak?!
- Én nem vagyok vak… Wooshin az aki azt mondta még várni akar. Hát akkor mit tegyek? Fussak utána minden nap és kérdezgessem, hogy „Na mikor akarsz velem összejönni?” – hamis vigyort szimulálok arcomon majd visszaváltok komolyba.
- Én…
- Mit csináltok itt? – Kuhn jelenik meg tőlünk két méterre a semmiből. – Oh, Reita! Mindenki eltud jönni ma este? – érdeklődve fordul felém.
- Eddig úgy látszik, hogy Shina nem tud jönni – felelem.
- Áh, értem.. de akkor Hime jön, ugye? – bájosan elkezd pislogni.
Bólintok válaszképpen, mire boldogan hagyja el a társaságunkat. Ez se százas, de még ők is jobban haladnak mint én és Shin.
*két héttel ezelőtt*
Anyával vásárolunk mikor összefutok Himével, akin egy gyönyörű ruha van és magas sarkú, ami olyan ritka rajta mint a fehér holló. Nem szokott így kiöltözni így meglepetten állok oda mellé.
- Szia! Mi ez a szerelés? – végig mutatok rajta.
- Áh, Heejin. – zavarba jön. – Hát az igazság az, hogy randim lesz ma – teljesen elvörösödik az arca.
- Hhh, nekünk meg nem is mondtad!
- Hát az úgy volt, hogy tegnap este lett megbeszélve.
- Kuhnnal?
- Igen.
- Hű, ti aztán nem vagytok semmik. – kerekedik el a szemem. Olyan jó már neki, van egy fiú aki határozott az irányába. Ahj, én is szeretnék már párkapcsolatot, vagy egy igazi randit.

*jelen-suli után*
Szokásosan az iskola előtt toporgunk, most annyi különbséggel, hogy a fiúkat várjuk, nem egymást.
- Nem fogunk bajba kerülni, ha oda megyünk? – kérdezi Viki.
- Csak nem. – megrántom a vállamat. – Jönnek – biccentek a fejemmel. Gyujin fut hozzánk s kezünk be nyom egy fekete szájmaszkot.
- Ezeket vegyétek fel.
Engedelmesen így is teszünk, ezek szerint mégis csak van egy kis kockázat abban, hogy odamegyünk hozzájuk. Igaz nem hiszem, hogy a maszkok megvédenek minket, vagy meggátolnák azt, hogy felismerjék a kis csapatunkat.

A hely hatalmas. Meglepő hogy egy alaksorban van az egész. Biliárdasztal is van, kanapék a fal mellett. Egy konyha rész is található benne, ahol Jinhoo azonnal befoglalja a helyet és a szekrényekből kiszedi, a különféli rágcsálnivalókat. Xiao az 5.1-hez megy, amin halkan elindítja a zenét. Ez az egész olyan furcsa.
- Üljetek csak le.
- De miért hívtatok minket ide? – kérdezi Hime.
- Mert miért ne? – Kuhn átöleli hátulról, ekkor mindenkinek a szeme kikerekedik, ahogy Himéjé is. – Meg tehetjük nem? – őrölten vigyorog a fiú.
- Hohó, akkor ti most együtt vagytok? – mutogat rájuk Kogyeol.
Kuhn szemöldök húzogatva nézi Himét, aki félénken bólint egyet.
- Woah, hát ezt nem gondoltuk volna – bukik ki Xiao.

Hátra fordulok, mikor valaki megfogja a karomat. Shin biccent a fejével, hogy kövessem. Mély levegőt veszek, majd kifújom azt. Újra lejátszódik fejemben amit Hwan mondott ma suliban, hogy kapok valamit.
- Csak nem itt szoktatok aludni? – kérdezem ahogy bemegyünk egy szobába és vagy három emeletes ágyat pillantok meg.
- Van mikor a nagy hajtásokban itt maradunk tanulni s akkor nem megyünk haza.
- Áh, értem – hátra tett kezekkel nézek körbe. A falon van egy két tájkép amit újságokból téphettek ki, s ettől olyan kellemes a hangulata. Macska szájjal fordulok a fiú felé.
- Mi ez a fej? – elkezd kuncogni.
- Semmi – komorulok el.
Elkezd a zsebében keresgélni, ekkor izgatott leszek, de nem mutatom ki.
- Eddig is mindent tudtál, hogy hogyan érzek… de nem szeretném, hogy meginogj ezen a napon. Hisz ez is egy fontos nap, ezért szeretném ezt oda adni neked. – mondja és átnyújtja a nyalókát. Szívembe szúr a pillanat. Ha nem mondta volna ezt a monológot mellé, igazán örülnék, de ez azt jelenti, még mindig nem lesz köztünk semmi a levegőn kívül.
- Kösz – elveszem tőle egy sóhajtás kíséretében. Megakar ölelni, de elhúzódom tőle. – Menjünk vissza a többiekhez.


2 megjegyzés:

  1. Aaaaaah, Wooshin, aaaah Reita.... Gyerünk már-gyerünk....

    VálaszTörlés
  2. Hát.. Wooshin egyszerűen.. nem tudom, hogy álljak hozzá. Van, mikor bunkó, van, mikor kedves, de ha sokáig csinálja azt, amit, akkor én Reita helyében nagyon berágnék rá. Szóóval, egy szó, mint száz, még mindig #TeamHusky

    VálaszTörlés